Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 14 – 17 януари 2019 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 14 до17 януари, са отчетени близо 150 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС. Извършена е проверка на автомобили, изоставени в междублокови пространства за включване в процедура по принудително/доброволно премахване.

За бездомни кучета е съобщено в района на парк „5-ти октомври“, Централния пазар и кв. „Самара 1″. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Оплаквания са постъпили за замърсяване на междуетажна площадка от домашни любимци на адрес ул. „Ген. Гурко“ № 139, вход 0. На домоуправителя е съставен констативен протокол, с предписание за спазване на правилата за чистота във входа и регистриране на домашните любимци в домовата книга. Сигнал е подаден за разходка на домашно куче от едра порода, без повод и намордник, в пространството около плувния басейн. За силен лай на домашен любимец, смущаващ живущите в блок №38 в кв. „Три чучура център“, също е съобщено. Жена е подала сигнал, че е била нахапана от домашно съседско куче, порода „Ротвайлер“, в района на блок №19 на ул. „Самарско знаме“. На собственика на животното е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Сигнали са получени за липса на улично осветление в града. Заради силния порив на вятъра през седмицата граждани са информирали за компрометирани рекламни съоръжения, паднали оградни пана на строителни обекти.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.