Старозагорски младежи помагат на хора в нужда

Членовете на Младежки общински съвет Стара Загора започват на 28 януари т. г. втората благотворителна целогодишна кампания ,,Дари, за да зарадваш – 2‘‘. Първата благотворителна кампания през 2018 година бе за събиране на ученически пособия, дрехи и играчки за едно старозагорско училище.
Тази година кампания има за цел да помогне на човек в нужда. „Ние, а и всички граждани, към които се обръщаме можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да зарадваш хората до теб, направи скромно дарение на човек в нужда. за който един топъл обяд значи много“, казват младежите.
В кампанията може да се включи всеки, който има желание и възможност да дари поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност.
Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалните кухни към църквите ,,Св. Димитър‘‘ и ,,Св. Паисий Хилендарски‘‘ в град Стара Загора.
Всеки, който желае да се включи в кампанията трябва да има в предвид следните условия: Хранителните пакети / боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, олио или консерви/ трябва да са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.
Всичко, което искате да дарите, може да донесете в Младежки дом – бул. „Патриарх Евтимий” 176 – през цялата година, всеки работен ден от 08.30 до 21.00 часа. При предаването им заявете, че са за кампанията.
Повече информация – на тел.042 639 974, а за учениците и от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище.