Oбластният управител се срещна с представители на институт “Конфуций”

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с Гао Чунли, директор на института „Конфуций“ в София от китайска страна, Аксиния Колева, директор на същата институция от българска страна и Мариана Пенчева, директор на СУ „Максим Горки“.
Двете дами са в Стара Загора по повод тържеството за посрещане на китайската Нова година, организирано от СУ „Максим Горки“. На празника тази вечер се очакват преподаватели по китайски език от училища от цялата страна.
В обръщението си към своите гости г-жа Микова подчерта, че с разширяването на търговско-икономическите връзки между Китай и България, изучаването на китайски в училищата става необходимост и изрази задоволство, че в Стара Загора езикът се преподава от дълго време. „Културата и традициите са това, което може да ни свърже най-бързо и ще ни помогне да се опознаем взаимно. Вие сте за първи път в Стара Загора, но аз ще се радвам, ако продължим контактите си“, каза областният управител.
Гао Чунли заяви, че е впечатлена колко много жени в България заемат важни постове във всички сфери. Тя изненада приятно домакините си с отлични познания за древната история на Стара Загора и изрази готовност да посети отново града и региона, за да разгледа културно-историческите забележителности.