Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 28-31 януари 2019г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 28 до 31 януари, са отчетени близо 160 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града. Констативен протокол е съставен за поставено неправомерно антипаркинг колче до блок №1 на ул. „И. Мирчев“.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен заради замърсяване на улица в село Християново след изпомпване на отпадни/дъждовни води от частен имот.

Снимков материал и докладни записки са направени след сигнали за замърсяване на пътното платно от товарни автомобили, обслужващи строителни обекти в кв. „Три чучура – север“ и „Железник“.

За бездомни кучета е съобщено в района на парк „5-ти октомври“, както и около голям хипермаркет в източната част на града. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, паркомати. Почистени са изсъхнали клони на дървета.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.