„Турандот“ на 14 февруари в Държавна опера-Стара Загора

„В последните години не изневеряваме на своя стил и веднъж месечно създаваме спектакли с големи певци. Така на 14 февруари зрителите ще имат удоволствието да видят изключителен солистичен състав в „Турандот“ – Амади Лага, Цветелина Василева, Нарчиза Брумър, Юлиан Константинов“ – каза днес на пресконференция директорът на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов, който е и режисьор на спектакъла.
Амади Лага и Нарчиза Брумър са за първи път в България. Амади Лага е пял 3 пъти със Цветелина Василева в „Турандот“ – в Шанхай, във Пучиниевия фестивала в Торе дел Лаго и в Савонлина, Финландия. „Във Финландия в три поредни вечери бисовете след арията на Принц Калаф са нараствали от един през първата вечер до три през последната, което е нетипично за скандинавската, не толкова темпераментна публика – разказва Амади Лага.
Цветелина Василева разказва за ролята си на Принцеса Турандот, че я е доближила до своя глас и темперамент. „Все пак Турандот е жена, има дълбочина, не е непременно и само остра и агресивна“ – казва Цветелина Василева.
„Тя е от моето поколение солисти в Софийска опера и балет, в нейно лице виждам реализирани мои мечти“ – казва за Цветелина Василева Огнян Драганов.
Прекрасната румънка Нарчиза Брумър е от 14 години солист на Операта в Тимишоара, Румъния, пяла е на много световни сцени. „Пучини е мой любимец, той е композитор, много близък до моята душа, до моя глас, до моите чувства“ – каза Нарчиза Брумър.
В ролята на Тимур в постановката зрителите ще видят своя любимец Юлиан Константинов.
В този състав приказната „Турандот“ на Държавна опера-Стара Загора ще бъде представена на сцената на Народния театър „Иван Вазов“-София на 30 май тази година.
На 14 февруари, непосредствено преди самия спектакъл на операта „Турандот“, от 18.00 часа във фоайето на Старозагорската опера ще има камерен концерт на солиста на операта Едуин Кей, на рояла ще му акомпанира Деница Петрова.
Една незабравима празнична вечер очаква всички зрители на „Турандот“ на 14 февруари в Държавна опера-Стара Загора!