Тракийски университет – Стара Загора с първо място в професионално направление „Ветеринарна медицина“ за 2018 г.

Тракийски университет – Стара Загора е отличен с ПЪРВО МЯСТО В ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ „ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА“ в стандартизираната класация „Комплексна оценка“ в рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година. Отличието бе връчено на проф. двмн Иван Въшин, Ректор на Тракийския университет от Министъра на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов.
Министерството на образованието, “Отворено общество” и вестник „24 часа” направиха публични резултатите от рейтинговата класация на висшите училища в България за 2018 година.
Церемонията по връчване на отличията на 25-те най-добри университети в България за 2018, първи в професионални направления според рейтинговата система се състоя на 12.02.2019 г. в НДК. На събитието присъстваха, министри, депутати, представители на държавни институции, представители на „Отворено общество“ и на вестник „24 часа“, екипът, изготвил рейтинга, представители на бизнеса, ректори на университети.
Горди сме, че Тракийски университет – Стара Загора е сред университетите получили заслужено отличието ПЪРВО МЯСТО В ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ „ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА“, по данни на рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 г.
Ректорът на Тракийски университет проф. Иван Въшин официално ще връчи отличието на Декана на Ветеринарномедицински факултет на Академичния съвет на 27.02.2019 г.