Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 15 – 17 февруари 2019г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 15 до 17 февруари, са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са информирали за около 40 неправилно паркирани МПС в града.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен за шум от ремонтни дейности в търговски обект, намиращ се на адрес бул. „М. М. Кусев“ №67. Същата административна санкция е наложена по сигнал за запалени треви в района на старозагорска пивоварна.

За бездомни кучета е съобщено в района около ПГВМ „Иван П. Павлов“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. По подаден сигнал е прибрано малко кученце, намерено изоставено в каросерията на пикап, паркиран от дълго време до блок №53 на ул. „Любен Каравелов“.

Старозагорка е информирала за вандалско поведение на група младежи в района на Летния театър в парк „Митрополит Методий Кусев“.

Сигнализирано е още за грубо отношение и неспазване на зададения график от водачи на градския транспорт. При установяване на нарушение от страна на шофьорите ще последват санкции спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Граждани са се оплакали от силна музика от заведения, както и от изнесени музикални уредби на улицата.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично и парково осветление, паркомати. Обезопасени са шахти, както и премахнати изсъхнали клони на дървета и храсти.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.