Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 22 – 24 февруари 2019 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 22 до 24 февруари, са отчетени малко над 60 сигнала. Граждани са информирали за около 20 неправилно паркирани МПС в града. Автомобил, паркиран до блок 168 на ул. „Св. Княз Борис”, излязъл от употреба, е включен в процедура за доброволно/принудително премахване.
Акт за установяване на административно нарушение е съставен на гражданин, режещ дървета, в района на блок №86 на ул. „Братя Жекови”.
След проверка по сигнал е изготвена докладна записка и е направен снимков материал за компрометирани метални оградни пана на строителен обект, намиращ се в кв. „Самара – 3″.
За бездомни кучета е съобщено около блок №172 на ул. „Цар Иван Асен II”. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. Оплакване е постъпило за смущаване на спокойствието от силен лай на куче в двора на старозагорска фирма.
Граждани са се оплакали още от силна музика от заведения в града и в село Калитиново. Подаден е сигнал и за шумна компания в гараж до блок №85 на ул. „Подп. Калитин” в Стара Загора. Съобщено е и за струпване на чували с отпадъци до сградата на предприятие.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, паркомати. Обезопасени са шахти, както и премахнати изсъхнали клони на дървета и храсти. Поради рязкото понижаване на температурите са подадени и няколко сигнала за заледени участъци от общинската и републиканската пътна мрежа в района на общината.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.