Общинският омбудсман Надежда Чакърова посреща колегите си от страната на работна среща в Стара Загора

На работната среща на 06.03.2019 год. се обсъдиха сходни казуси, поставени от граждани и решаването им в различните общини, ползотворен обмен на добри практики. На срещата присъстваха обществените посредници на общините София, Пловдив, Бургас, Шумен, Кърджали, Казанлък, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Елин Пелин, Симитли.Те бяха поздравени от председателя на ОбС Стара Загора Таньо Брайков и заместник кмета на община Стара Загора Иванка Сотирова, които изразиха задоволството си от взаимодействието между институциите на местно ниво и постигането на добри резултати за гражданите.
Обществените посредници се обединиха около принципната си позиция на удовлетвореност от предприетите от Народното събрание инициативи във връзка с достойно отбелязване на 140-та годишнина от приемането на първата българска конституция. С писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева членовете на мрежата от местни омбудсмани предлагат своето партньорство и изразяват желание да се включат в планираните за 16 април „Уроци по Конституция” пред учениците в цялата страна.
Първият в страната Млад омбудсман на Млада Загора вече е член на мрежата от действащите обществени посредници в Република България.По предложение на обществения посредник на Стара Загора, Надежда Чакърова, Младият омбудсман Бетина Радева и нейният заместник Калоян Максимов получиха официален знак за принадлежност към мрежата от обществени посредници в страната, връчен от председателя на мрежата Иван Капралов.
Днес на 07.03.2019 г. работната среща на обществените посредници продължава със среща разговор с областния управител Гергана Микова и областна управа на област Стара Загора.

Снимка: Обществен посредник – Стара Загора