Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 5-7 март 2019г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 5 до 7 март, са отчетени малко над 140 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за извършване на ремонт, от външната страна на жилищен блок №39 в кв. „Три чучура – юг“, от човек, висящ на въжета и изпускащ едри предмети от високо.

Същата административна санкция е наложена на жена, продаваща цветя пред фризьорски салон без разрешително. Констативен протокол е съставен на непълнолетен гражданин, който е извършвал търговия на ъгъла на бул. „Генерал Столетов“ и ул. „Майор Т. Кавалджиев“.

За бездомни кучета е съобщено парк „Митрополит Методий Кусев“ и по ул. „Боруйград“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. Оплакване е постъпило заради непрестанен лай на домашен любимец.

Извършени са проверки по сигнали за струпаване на отпадъци в района на бул. „Калояновско шосе“, както и около контейнери за смет в града.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, обезопасени са шахти. Премахнати са изсъхнали клони на дървета и храсти.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора