Журналистката Екатерина Костова с книгите си в Стара Загора

25 години след първото издание на миниатюрния роман “Платното на Пенелопа”, книгата тръгва в открити води отново на пътешествие. Този път – от Стара Загора благодарение на Библиотека “Родина”. Авторката Екатерина Костова ще я запознае с читателите в града на липите на 14 март, четвъртък, в залата на Радио Стара Загора от 18 часа. Новата книжка излиза под знака на Fast Print Books, издателството на първия онлайн портал с домейн на кирилица – книги.ею

“Платното на Пенелопа“ е роман колкото за океана на любовта, страстта, отдаването, очакването и самотата, толкова и за техния бряг. На него можеш да избереш дали да продължиш да тъчеш савана на очакването си или платното на кораба за отплаване, казва Костова.

Книгата излиза за първи път през 1994 година и на премиерата й в Пловдив за нея говори литературният историк, критик и есеист прод. д.ф.н. Свелозар Игов. Новото издание е с негов предговор. “След първия си роман Екатерина издаде още няколко художестени книги, живя извън България и се завръща отново в родината. Мисля, че това ново издание на първия й роман заслужава да стане достояние на едно ново поколение читатели”, казва в предговора Игов.

Екатерина Костова е автор на още два романа – “Писма под възглавницата” (ИК „Хермес“, 2014 г.) и “Свети Никола от залива на подковата” (Издателство Fast Print Books, 2016 г.), както и на стихосбирката “Думите ме носят” (Издателство „Буквите“, 2017 г.). В Стара Загора ще ги представи писателката Виолета Бончева.

“Вълнувам се, че Виолета Бончева прие да бъде посредник в това първо запознанство на книжките ми с читателите в Стара Загора. Очаквам с нетърпение срещата си с тях и вярвам, че ще открия нови приятели”, казва в аванс Екатерина Костова.

Тя е дългогодишен телевизионен журналист, работила е в БНТ и за частните телевизионни канали БТВ, Ре ТВ, Нова и Би Ай Телевижън. Вече 10 години поддържа личен блог, а от началото на месец март е част от екипа на Радио Пловдив.

Снимка: Библиотека Родина