Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 11 – 14 март 2019г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 11 до 14 март, са отчетени малко около 140 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града. Два автомобила са включени в процедура по доброволно/принудително премахване от междублокови пространства.
Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за замърсяване с отпадъци около Централния пазар.
Оплакване е постъпило заради ежедневен шум от домашно куче, нарушаващо спокойствието в блок №25 на ул. „Загорка.
Съобщено е за бездомни кучета в района на парк „Митрополит Методий Кусев“, както и в централната част на града. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.
Спасен, след сигнал, е гълъб, оплетен в корда в парк „Загорка“.
Старозагорка се е оплакала от грубо отношение от водач на градския транспорт по Линия №17. При установяване на нарушение, шофьорът ще бъде санкциониран спрямо Вътрешния правилник на дружеството.
Гражданка е информирала за опасно движещи се тийнейджъри с велосипеди в парк „5 октомври“, застрашаващи по-малките старозагорци.
Сигнали са постъпили още за шумни младежки компании, силна музика и ремонтни дейности в жилищни сгради.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати, обезопасени са шахти.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора