Близо 200 сигнала са отчетени от 18 до 21 март на Горещия телефон на Община Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 18 до 21 март, са отчетени близо 200 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града. В процедура за доброволно/принудително преместване са включени два автомобила.
Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за разходка на домашно куче в пространството на детска площадка в кв. „Железник“. Оплакване от свободна разходка на домашни любимци в парк „Артилерийски“ също е подаден.
За бездомни кучета е сигнализирано в района на голям хипермаркет в източната част на града, из парк „5-ти октомври“ и до паметника на Христо Ботев в парк „Митрополит Методий Кусев“, в кв. „Три чучура – север“, както и по ул. „Ген. Стефан Тошев“ и ул. „Гео Милев“. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни.
Съобщено е за изоставени шест малки кученца в кашон, в парк „Митрополит Методий Кусев“, впоследствие, при проверка на видеозаписите от камерите в парка, е установено, че животинките, целенасочено са занесени и оставени там. Работата по случая продължава и нарушителят се издирва.
Гражданин е информирал за компрометирани болтове на детска въртележка на площадката до блок №1 на ул. „Бяло море“. За замърсена детска площадка в района на блок №8 на бул. „Славянски“ е подадено оплакване.
Информация е получена за откраднати оградни пана на ул. „Хан Аспарух“ между №19 и №21.
Оплакване е постъпило от жител на село Бенковски за замърсяване на улица от преминаващи крави.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати, обезопасени са шахти. Премахнати са изсъхнали клони на дървета.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора