Инициативата „Часът на земята” за единадесети път в Стара Загора

За единадесета поредна година Община Стара Загора се включва в глобалната инициатива „Часът на земята”, която ще се проведе на 30 март 2019 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч. В знак на съпричастност за по-устойчиво климатично бъдеще и опазване на природните ресурси на планетата, за един час ще загасне художественото осветление на сградата на Община Стара Загора. Темата на кампанията тази година е „Свържи се с природата“, а неин фокус е опазването на биоразнообразието.
Природозащитната кампания започва през март 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.
Всички жители на община Стара Загора, които желаят, могат да подкрепят световната инициатива Часът на Земята, като загасят светлините в домовете си за един час на 30 март, от 20:30 до 21:30.
През изминалото десетилетие Часът на Земята се превърна в най-популярната световна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, с правителства и бизнеси – обединени в общи действия за защита на природата и биоразнообразието и справяне с климатичните промени.
В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2018 г. в инициативата взеха участие над 110 общини.
Повече информация можете да намерите на страниците на WWF http://www.wwf.bg/get_involved/earthhour / и https://www.earthhour.org/).

Снимка: Община Стара Загора