Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 22 – 24 март 2019 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 22 до 24 март, са отчетени малко над 100 сигнала. Граждани са информирали за около 40 неправилно паркирани МПС в града.
Актове за установяване на административно нарушение са съставени след сигнал за разходка на домашни кучета в пространството на детска площадка до блок №130 на ул. „Христо Ботев”.
За бездомни кучета е сигнализирано в района на централния градски парк „5-ти октомври”. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни.
Административна санкция е наложена още за горене на гуми в района на кв. „Индустриален”. АУАН е съставен за лепене на обяви за предлагани строителни дейности по бул. „Св. Патриарх Евтимий”.
Граждани са подали сигнал за палене на огън и правене на барбекю в парк „Митрополит Методий Кусев”. Извършена е проверка и е съставен акт на нарушителите.
По подадено оплакване за уличен музикант, който проси от преминаващите граждани и ги смущава по пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики”, е образуван АУАН. Докладна записка е съставена за продажба на цветя в района на кръстовището на ул. „Ю. Венелин” и „К. Ганчев”.
Граждани са информирали още за шум от строителни дейности в жилищни сгради, както и силна музика от заведения. Няколко са и сигналите за запалени сухи треви и храсти край пътища на селата от общината.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, обезопасени са шахти. Премахнати са изсъхнали клони на дървета. Проверка тече по сигнал за преминаване на стадо крави през имот на местен арендатор.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора