Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 25 – 28 март 2019 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 18 до 25 март, са отчетени малко над 200 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града. Автомобил е включен в процедура за доброволно/принудително преместване.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за разпръснат бетон от бетоновоз по пътя за Старозагорски минерални бани. Същата административна санкция е наложена на фирма, почистваща еко тоалетни, за замърсяване на улица в кв. „Казански” с отпадъчни води.

АУАН е получила фирма заради поставяне на кафе автомат в тунел на блок №61, на ул. „Св. Отец Паисий”.

След подадено оплакване са санкционирани лица, представящи се за част от кауза за подпомагане на майки, и събиращи пари от минувачи по пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики”.

За бездомни кучета е сигнализирано в района на парк „Митрополит Методий Кусев” и по ул. „П. Парчевич”. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Гражданин е информирал за липсващи елементи от ограда на детска площадка „Берое”.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати, обезопасени са шахти, както и част от оградната преграда на канала, преминаващ през града до ул. „Братя Жекови”. Премахнати са изсъхнали клони на дървета. Сигнали са подадени още за замърсяване около контейнери за смет, както и за запален кош за разделно събиране на отпадъци.

Съставен е констативен протокол на собственици на имот, след оплакване от гражданин, за струпване на голямо количество ненужни вещи над шивашко ателие по ул. „Хаджи Димитър Асенов”.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора