Близо 90 сигнала са отчетени на Горещия телефон за сигнали на Община Стара Загора от 29 до 31 март 2019 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 29 до 31 март, са отчетени около 90 сигнала. Граждани са информирали за около 40 неправилно паркирани МПС в града. За силен шум от форсиране на мотоциклети, в тъмната част на деня, в междублоково пространство, в кв. „Три чучура – север”, е подадено оплакване от живущи в района.
Сигнализирано е за бездомни кучета в кв. „Железник”. За куче, порода „Хъски” с каишка и маркер, разхождащо се без стопанин в рамките на Зоопарка е получен сигнал. Същото е нападнало птицата нанду. Бързата намеса на служителите на зооградината е предотвратила фатални последици. Продължава издирването на собственика на кучето. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни. Сигнал е подаден за домашно куче ухапало дете в кв. „Лозенец”.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, обезопасени са шахти. Премахнати са изсъхнали клони на дървета. Сигнал е подаден още за замърсяване около контейнер за смет с едри битови отпадъци в района на ул. „П. Р. Славейков” №62.
Гражданин е информирал за запалени 4 хиляди бали, намиращи се на пасище в село Маджерито.
Сигнали са получени още за силна музика от заведения и жилищни сгради, както и за струпване на шумни компании на открито. За група вандалстващи младежи е съобщено в района на Летния театър в парк „Митрополит Методий Кусев”.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора