Хиляда фиданки залесиха край Стара Загора

Хиляда фиданки от видовете „Червен американски дъб“ и „Акация“ бяха залесени днес на площ от около 7 дка на местността „Магарешка поляна“ до кв. „Дъбрава“ в Стара Загора.
„На това място, през есента на миналата година, също имаше залесителна акция“, подчерта инж. Петър Заяков, директор на Регионална дирекция на горите. „Трудно се възстановява гора, иска се постоянство и много упоритост. Смятам, че ще успеем да възвърнем гората на местата, на които тя е пострадала заради пожари“, допълни той и даде начало на традиционната залесителна кампания, посветена на Седмицата на гората.
След обстоен инструктаж от инж. Заяков и инж. Иван Чергеланов, директор на Регионално горско стопанство за начина на засаждане на младите фиданки десетки граждани се включиха в зелената инициатива. В залесяването участваха още и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общинският съветник Юсни Ибрям, заместник областните управители Петя Чакърова, Димитър Драчев и Красимир Червилов, ръководители и представители на местната съдебна власт, областните дирекции „Земеделие“ и „Безопасност на храните“ и други.

qrf

qrf

Снимки: Община Стара Загора