Община Стара Загора представя възможностите за туризъм в региона на „Вашата ваканция” в Бургас

Заместник-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова присъства на откриването на Седемнадесетата туристическа борса „Вашата ваканция” в Бургас. Тя се провежда в Изложбен център „Флора“ на 4 и 5 април 2019 година. Проявата се организира по инициатива на Бургаската регионална туристическа асоциация /БРТА/ и под патронажа на Министерството на туризма.
Един от първите посетители на щанда на Туристическия информационен център – Стара Загора, който представя възможностите за туризъм в града и региона, бе областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков. Присъстващите туроператори, участници и посетители могат да получат на щанда новите карти на града и региона, в които са отбелязани 61 места за посещение, с описание на значимите туристически обекти, работно време, разстояние и време за достигането им от града. Сред тях са единственият в страната Музей на религиите, Античният форумен комплекс „Августа Траяна“, Регионалния исторически музей и Музей „Неолитни жилища“, където се пазят най-добре съхранените къщи на праисторически обитатели от 6000 години пр. н. е.
Посетителите на щанда на Стара Загора ще получат още информация за местата за настаняване и конферентната база, заведения за хранене, атракции и възможности за развлечения на територията на града и общината.

Снимки: Община Стара Загора