КонтурГлобал изгради спортен комплекс в град Гълъбово

Олимпийският шампион Йордан Йовчев и младежи от стрийт фитнес клубове от региона взеха участие в събитието

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, една от най-големите електроцентрали в България, работеща с местни лигнитни въглища, изгради нов спортен комплекс за младежите и децата в град Гълъбово. Спортен комплекс „Енергия“ е с обща площ около 1800 кв. м. и включва площадка за стрийт фитнес, комбинирано игрище за бадминтон и тенис на маса, както и специализирана детска площадка за най-малките. За изграждането на комплекса компанията е вложила общо 200 000 лв. Съоръженията отговарят на всички изисквания за безопасност.

Николай Тонев, кмет на Община Гълъбово, благодари на ръководството на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за поредната социална инвестиция и подчерта значението на дългогодишното сътрудничество с компанията. Кметът потвърди ангажимента на общината да поддържа спортния комплекс и призова жителите на града да се грижат за новата си придобивка.

„Изключително важно за нас е да помагаме за обновяването на социалната инфраструктура на Гълъбово и да подобряваме на живота на хората в региона. Непрестанно работим по проекти, чиято цел е да допринесат за удобството на жителите на града. Спортен комплекс „Енергия“ е един от тези проекти“ каза Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Той символично предаде новата спортна площадка на Община Гълъбово.

В церемонията по откриването участваха и носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, младежи от спортен клуб „STREET WORKOUT BULGARIA” и ученици от училищата в гр. Гълъбово. Те представиха демонстрация на съоръженията на новата стрийт фитнес площадка в града, част от спортен комплекс „Енергия“. Стрийт фитнесът съчетава силови и гимнастически упражнения, които се изпълняват на открито. Младият спорт е глобално явление в модерната градска култура, което набира все повече популярност в България. Йордан Йовчев е основен посланик на стрийт фитнес движението и заедно с едноименния спортен клуб ежегодно организира турнири и състезания в много градове в страната.

Спортен комплекс „Енергия“ е изграден в рамките на споразумението за корпоративна социална отговорност на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ с Община Гълъбово. Общо над 4 млн. евро са социалните вложения на компанията в полза на местната общност. Само за последните 6 години са планирани, изпълнени и предадени 12 проекта в общината, на чиято територия работи централата.


Снимки: КонтурГлобал