IZ 22.04.2019 –  Лого на СУ „Максим Горки“ става официално за проект по „Еразъм +“

Проектът за лого на ученици от СУ „Максим Горки“ се класира на първо място и става официалното лого на международния проект „Еразъм +“ от ключова дейност 2 „Стратегически партньорства“ в сектор „Училищно образование“.
Проектът е за партньорства и училищен обмен под мотото “Европейски граждани – да живеем различно, да живеем устойчиво” .
Втората мобилност от проекта с екологична насоченост се проведе в румънския град Бая Маре от 7 до 13 април, където старозагорското училище бе представено от Александрина Петрова(10б), Звезделина Петкова(10a), Рангелина Кабаджова (10а), Даниела Тенева (9а), Николета Шопова (9б), Стела Райкова (9в), Александра Иванчева (9в). Ръководители на групата бяха Теодора Порова и Светлена Георгиева.
Пет държави представиха проекти за лого, като освен ученици на СУ „Максим Горки“ и домакините от Румъния, участваха и деца от Франция, Португалия и Италия. Логата се избираха с гласуване на всички участващи в програмата.
В предаването “Ïnfo zona” за проекта разказаха учениците на СУ «Максим Горки» – Александрина Петрова, Стела Райкова и Александра Иванчева.