Архиерейска служба на Възкресение Христово

На Възкресение Христово, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан оглави Пасхалното вечерно Богослужение в Катедралния храм „Св. Николай Мирликийси Чудотворец”. Именно на него владиката и свещенослужителите прочетоха Светото Евангелие на различни езици, сред които английски, немски, френски, латински, португалски, турски, румънски, албански, италиански и други.

В края на службата митрополит Киприан отправи към миряните Патриаршеското и Синодално Пасхално послание, в което се казва: „Тържествувайки с радостта от Христово Възкресение, нека пребъдваме в неговата светлина и да бъдем носители на тази светлина свидетели и апостоли Христови, които с живота и делата си и днес благовестят на всички за победата на Спасителя и за изгрялата в утрото на Пасха светлина на живота. Нека всяко наше слово и дело бъдат потвърждение на това спасително благовестие и свидетелство за него, защото това е нашето призвание: да освещаваме и да преобразяваме самите себе си и да разпръсваме чудната светлина на Възкресението, възсияла в третия ден от празния гроб, защото затова дойде Христос, “за да просвети ония, които са в тъмнина и сянка смъртна, и да насочи нозете ни в пътя на мира” (Лука. 1:79).”

Официални гости бяха заместник-председателят на НС Емил Христов, областният управител Гергана Микова и заместничката й Петя Чакърова, заместник-кметът Иванка Сотирова, директорът на ТД на ДАНС Георги Георгиев, директорът на Областната инспекция по труда Камен Маринов и други.

Снимки: Благовест Илиев