МУСТАФА КАРАДАЙЪ :НИЕ СМЕ ПАЗИТЕЛИ НА МИРА И СТАБИЛНОСТТА! НИЕ ЗАЛАГАМЕ НА МЛАДИТЕ!

Ние залагаме на младите! Ние залагаме на нужната промяна и на ЕС, и на България. Това каза председателят на ДПС и водач на листата на ДПС за членове на ЕП Мустафа Карадайъ по време на предизборната среща в Русе. Централният лъч на ДПС тръгна от Русе на предизборна обиколка за предстоящите европейски избори.

В своето изказване Карадайъ каза, че Европа се нуждае от промяна, но тази промяна няма да я направят онези, които са създали проблемите. Европа има нужда от млада енергия, от нови идеи, от нова енергия за своето развитие. Европа има нужда да си припомни основополагащите идеи за ЕС, основните ценности на ЕС и тази млада енергия да върви напред. А не с национализми, не с противопоставяне, не с разделение, каза Карадайъ и заяви ясно „Не Европа на нациите, а искаме единна и силна Европа. ДПС може да го направи, и всички заедно ще го направим.“

Ние имаме приемствеността на поколенията, имаме експертите и най-обучените млади хора, каза водачът на листата на ДПС и констатира „За да върви Европа в правилната посока има нужда от нашите евродепутати. С номер 20 ще направим избора за правилната промяна в нашата Родина. Тя, в пъти повече има нужда от промяна на този модел на управление, заяви още той. Национализмите са опасно нещо. Ние трябва да се учим от историята. Национализмите са създали конфликти преди десетилетия, за да се стигне до необходимостта, вместо да се противопоставяме, да търсим начини да се обединяваме. Днес в почти всички държави в ЕС национализмите са на мода. Само, че в България ,без да има нужда от това, те са включени във властта. Продукта на тази власт веки ден го виждаме, обясни той.

Мустафа Карадайъ разкритикува действията на управляващите като каза, че те са едни европейци в Брюксел, а в България обратно. Тази шизофрения не може да бъде правилния избор на нашата Родина. Ние ще направим така, че с нашия избор, с номер 20, мисията която я изпълняваме 30 години да може да я продължим. Ние сме пазители на цялостта, на мира, на стабилността в нашата държава. Ние осъзнаваме мисията си и носим отговорността и ще продължаваме да я изпълняваме, обяви Мустафа Карадайъ.

Председателят на ДПС каза, че ежедневно се говори за стабилност на властта, а ние говорим за стабилност на дъжавата. Понякога е нужно в името на стабилността на държавата да има стабилност на властта, но в някои случаи в името на стабилността на държавата трябва да се свали властта, допълни той.

Единствено ДПС имаме ясна програма за ускорено развитие на България в рамките на ЕС. Ние вярваме на Русе и за това съм убеден, че с номер 20, Русе ще покаже себеси, заключи председателят на ДПС и водач на листата на ДПС Мустафа Карадайъ.

В своето изказване евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк заяви, че България и Русе вече 12 години са част от Европейският съюз. За 12 години всички разбрахме поне две неща: първото, място на първия ред не ни се полага, за него трябва да работим ежедневно. Но не е нужно да го разбираме само ние, защото ние го знаем. Трябва да го разберат и другите политически сили. Разбрахме още едно нещо – кресливия националистически глас, който само мрази и стои на последната банка в Европейският парламент, също не помага за добрия образ на България, каза още Кючюк.

Отговорността е голяма и тя е в ДПС, каза Илхан Кючюк и заяви ясно „Ние сме готови да я носим. Наясно сме, че Европа има нужда от енергични действия. От млади хора, които са подготвени. От млади хора, които имат смелост и ангажираност да променят ЕС. Всички вярваме в промяната и нека да бъдем част от нея. Помогнете ни, доверете ни се. С номер 20 на 26 май.“

ЕС е създаден по модела различните да бъдат богатството на съюза, а обединението между различните да дава силата на този съюз, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Не Европа на ксенофобията, която прераства в ислямофобия. Тези наши деца, които имат опит, страхотни знания и прекрасна визия за бъдещето на Европа – те ще донесат промяната. Тази дата и тези избори ще сложат началото на промяната и в България, защото България има още по-крещяща нужда от промяна. Защото в последните 10 години страната ни заличи цялото предимство, която реализира до 2009г., каза още той.

Йордан Цонев изтъкна, че ДПС има не само сили, има и прекрасен план как да го поправи. България от 10 години се движи като слепец, без посока, без план, без ясна мисъл. Ей така, ден да мине да задържим властта. Това правят управляващите от 10 години. Затова ДПС от две години разработи програма за ускорено развитие. Да достигнем доходите на европейците в ерата на високите технологии, в ерата на изкуственият интелект, в ерата на биоземеделието, на зелената икономика. Ние имаме много ясен план и в тях младите имат главната роля, защото те са дигиталното поколение. За разлика от нас, те разбират високите технологии и изкуственият интелект. Да дадем доверието си на младите хора да променят Европа и да върнат България на мястото, където беше.“

На предизборната среща в Русе присъстваха още кандидатите за членове на ЕП Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Станислав Анастасов, Синан Пехливанов и Ертен Анисова, зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, народните представители Бюрхан Абазов, Рамадан Аталай, д-р Хасан Адемов, Танер Али, Ерджан Ебатин, Имрен Мехмедова и Ихсан Хаккъ, областни председатели и общински кметове на ДПС и членове и симпатизанти на ДПС от областта и съседните области.