“Безсмъртният полк” отново ще проведе своя марш по улиците на Стара Загора

За четвърта година на 9 май в Стара Загора ще се проведе шествие на „Безсмъртния полк” по случай Деня на победата, 74 години от края на Втората световна война и Деня на Европа.

Маршът ще започне след поклонението в 18 часа пред паметника на Съветския войн до парк Аязмото. Честването включва поднасяне на цветя и кратки слова по повод историческото събитие. Участниците в шествието ще преминат по бул. „Митрополит Методий Кусев” и ще се поклонят пред паметта на загиналите антифашисти пред Братската могила в парк „Пети октомври”.

Старозагорските социалисти канят всеки, който е решил да се включи в шествието, да носи снимка на антифашисти, участници в Отечествената война и на свои предци, воювали за Освобождението ни.

Програмата на 9 май 2019:

18:00 – Поднасяне на цветя пред паметника на Съветския войн в парк Аязмото и начало на шествието;

18:00-18:30 – Шествие на „Безсмъртния полк” по маршрут от паметника на Съветския войн по бул. „Митрополит Методий Кусев” – до паметника на загиналите антифашисти – Братската могила, в парк „Пети октомври”

18:30 – Поднасяне на цветя пред Братската могила

19.00 ч – Концерт в залата на РБ „Захарий Княжевски”

Събитието е организирано от БСП, БАС, Отечествен съюз, Съюз на ветераните от войните, НД „Русофили”, Руски клубове-Стара Загора и други леви партии и организации.