В Стара Загора 17 училища изпращат абитуриенти

Общо 1339 абитуриенти от 17 старозагорски училища ще поемат пътя на новия живот и реализация тази година. Няма завършващи зрелостници в три училища – Средно училище „Христо Смирненски“, Средно училище „Христо Ботев“ и Средно училище „Железник“.
Традиционно най-много са абитуриентите от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – 216 , а най-малко от Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев“ – 10.
Тържествата започват на 15 май, а старт на купона дават абитуриентите от Вечерно средно училище „Захарий Стоянов“, които ще празнуват в ресторант „Кипарис“.
На 23 май кафе „Опера“ ще посрещне младежите и девойките от Частно средно училище „Нов век“.
Осем училища ще празнуват навръх 24-ти май Ден на славянската писменост и българската култура. В бални зали „Тера“ ще се вихри купонът на учениците от ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Парк хотел „Стара Загора“ ще отвори врати за тържествата на абитуриентите от СУ „Иван Вазов“, Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ и Професионалната гимназия по хранене и облекло „Райна Княгиня“. В хотел „Мериан палас“ ще празнуват възпитаниците на Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“, в хотел „Верея“ на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, а в ресторант „Кипарис“ на Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев“.
На 25 май залата на хотел „Мериан палас“ ще приюти празнуващите от Средно училище „Васил Левски“ и Профилирана природо-математическа гимназия „Гео Милев“. В хотел „Верея“ ще празнуват възпитаниците на Средно училище „Максим Горки“, а в парк хотел „Стара Загора“ ще е балът на абитуриентите от Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров“.
На 26 май са последните балове в хотел „Мериан палас“ на учениците от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ и Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“, а в хотел „Верея“ ще е тържеството на Спортно училище „Тодор Каблешков“ .

Снимка: Община Стара Загора