Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 13 – 16 май 2019 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 13 до 16 май, са отчетени над 170 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града. Сигнал е подаден за нерегламентирано състезание между коли на паркинга, източно от спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ), както и форсиране на двигатели до двора на ПГМТ „Н. Й. Вапцаров“. В процедура по принудително/доброволно премахване са включени автомобили, изоставени в междублокови пространства.
За бездомни кучета е съобщено около игрищата за бадминтон в парк „Митрополит Методий Кусев“, в парк „Зеления клин“, до блок №56 на ул. „Августа Траяна“, по ул. „8-ми артилерийски полк“ и до блок №10 на ул. „Христина Морфова“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. Сигнал е подаден за домашни кучета, пуснати за свободна разходка, без повод и намордник, породи „Хъски“ и „Питбул“, в района на Спортно училище „Т. Каблешков“.
Докладна записка е съставена след подаден сигнал за ежедневно препречване на тротоар до блок №36 на ул. „Св. Отец Паисий“, с цел запазване на паркомясто, с бетонни бордюри. Не е установен конкретен нарушител.
Множество са сигналите за силна музика от частни адреси и заведения в града. Оплаквания има и от ремонтни дейности в жилищни сгради, както и за струпване на битови отпадъци около контейнери за смет.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, оглед на паркомати и информационни табла на спирки. Обезопасени са шахти, премахнати са изсъхнали клони на дървета и храсти. Проверки са извършени на детски и спортни площадки по подадена информация за компрометирани елементи от тях.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора