Примабалерината Анелия Димитрова с Награда от Министъра на културата

Примабалерината на Старозагорската опера е отличена с Грамота за творчески постижения и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост! Наградата й бе връчена днес от Министъра на културата господин Боил Банов в Квадрат 500 – Национална галерия в столицата.
„За мен е огромна чест да споделя с изтъкнати дейци на културата и изкуствата същността и традициите на 24 май”. С тези думи министърът на културата Боил Банов се обърна към гостите на официалната церемония по връчването на традиционните награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
„Наистина е голяма радост за нас – и за колегите ми зам.-министри, и за цялото министерство. Много хора го казаха и това е вярно – почитаме всички региони, почитаме и малките населени места, следим какво се случва и за нас това е въпрос на чест. Гордеем се с тази политика“, посочи още министърът.
С престижните отличия на Министерството на културата днес в Квадрат 500 – Национална галерия бяха удостоени творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност. На официалната церемония присъстваха началникът на кабинета на министъра на културата г-жа Ваня Бедрова, зам.-министрите на културата Амелия Гешева и Румен Димитров, директори на дирекции в МК.
Честито, Анелия Димитрова!

Снимка: Държавна Опера- Стара Загора