Десети юбилеен BookCrossing очаква старозагорци и гостите на града

Инициативата ще се проведе на 29 юни 2019 г. от 11.00 до 13.00 часа в подножието в подножието на парк “Митрополит Методий Кусев”, в пространството над фонтан “Жабките”.
Десетият юбилеен BookCrossing на “Национална бизнес поща” и приятели се организира в партньорство с Община Стара Загора.
Организаторите очакват старозагорци от всички възрасти и гости на града да се включат в инициативата. Всички те ще имат възможност да разменят книги, идеи, впечатления, да открият нови автори. В програмата е предвидено и участие на старозагорски творци. Те ще раздават автографи и ще се срещнат в неформална среда със свои настоящи и бъдещи читатели.
Десетият BookCrossing е в подкрепа на активностите, свързани с кампанията “Да сприятелим книжките с децата” и с проекта “Ваканция, ура”.
Добре дошли за участие и подкрепа са всички организации и фирми, обичащи и подкрепящи стойностните книги и култура. При желание за участие с дарение на книги може да подберете и донесете в редакцията на в. “Национална бизнес поща” или в приемната на омбудсмана Стара Загора Надежда Чакърова-Николова.
Книгите от акцията за размяна, които не достигнат до своите читатели в деня на събитието, ще бъдат дарени на читалищните библиотеки в селата от община Стара Загора.