“Закуска с директора” в СУ “Максим Горки”

За трета поредна година СУ „Максим Горки“ проведе инициативата „Закуска с директора“. На нея бяха отличени 34 от най-заслужилите ученици през учебната година.
Срещата бе в неформален характер, като освен отличаване на най-заслужилите ученици през година, Мариана Пенчева имаше възможност да чуе мненията и идеите на учениците за подобряване на средата в учебната институция.
През учебната година учениците на СУ „Максим Горки“ участваха на много международни и национални форуми. Ученици на училището спечелиха първо и второ място със своите доклади на международните Славянски четения в руския град Самара. Училището спечели първо място на конкурса за лого по проекта „Еразъм“ в румънския град Бая Маре. Театралната трупа на училището зае 2-ро място на националния конкурс за училищен театър на испански. Ученици успяха да покажат отлични резултати и на националната олимпиада по руски и испански. С първи места се отличиха и ученици на състезания по философия в Бургас и Велико Търново.
С успехи през годината бяха и учениците изучаващи китайски език. СУ „Максим Горки“ е едно от първите училища в България започнали изучаването на китаски език благодарение на сътрудничеството с институт Конфуций.