Осем фонтана в Стара Загора носят прохлада и настроение

В работните дни – от 17.00 до 22.30 часа, и в почивните – от 9.00 до 22.30 часа, през летните месеци водната атракция на площада пред Община Стара Загора ще носи настроение и прохлада.
Цветните фонтани бяха изградени в рамките на проекта за обновяване на площадното пространство. След приключване на ремонтните дейности и стартирането на водната система, площадът пред сградата на общинската администрация стана притегателно място за срещи и отмора на старозагорци от всички възрасти.
Общо осем фонтана в града радват жителите и гостите на Стара Загора. За тяхната поддръжка отговаря общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“. Работи се по отстраняване на проблем с друга любима водна атракция – фонтана в парк „Зеления клин“. Установено е, че има пропадане на отводнителните тръби, което затруднява източването на водата и почистването на съоръжението. В тази връзка, служители на „ОКД“ и „ВиК – Стара Загора“ в момента извършват рехабилитация на шахтите по ул. „Любен Каравелов“ и „Христина Морфова“.
Очаква се и „Водното огледало“ в същия парк да заработи отново. Имало е електрически проблем, който от местното дружество вече са отстранили.

Снимка: Община Стара Загора