Стара Загора е домакин на кръг от Държавното първенство по плажен футбол

„Радвам се, че за първи път в Стара Загора ще се играе три дни плажен футбол. Благодаря на Галин Михайлов и ФК „Верея“ за организацията и домакинството. Поздравявам всички участници в първенството и им пожелавам много успех и срещи без контузии“, каза кметът на града Живко Тодоров по време на официалното откриване на шампионата.
В петък, събота и неделя, на стадион „Трейс арена“ ще излязат в двубой осем тима в трите кръга от втория етап на Първа лига на „Beach Soccer 2019”. На терена сили ще премерят отбори от София, Варна, Бургас, Русе, а представители на Стара Загора са момчетата от ФК „Верея“. Първи умения показаха отборите на София и Варна.
Хари Първанов, член на Комисията по плажен футбол към БФС, сподели, че има голяма разлика между плажния и традиционния у нас футбол – в пясъчния терен, при правилата и броя на играчите в отборите, но емоциите са същите.
Гости на старта на дербито бяха още народният представител Радостин Танев, председателят на ПК по спорт и младежки дейности към Общинския съвет Николай Диков и колегата му Динко Михайлов, както и зам.-кметът инж. Янчо Калоянов, секретарят на Аматьорската лига на БФС Десислава Стоянова, десетки представители на спортните среди в града.

Снимки: Община Стара Загора