Празник за деца и кучета ще се проведе на 5-и октомври в Стара Загора

На 5-и октомври, от 17 часа, СНЦ „За Хората и Животните” ще организира празник за деца и кучета под надслов „Да играем заедно!”.
Пъстрият празник в чест на Деня на Стара Загора ще се проведе на поляната до кучешка градина „Куйбишевска” и ще включва забавни игри за деца и кучета с много награди, както и песни и танци, изпълнени от талантливи малки старозагорчета.
Специални гости на тържеството ще бъдат представители на Общинския приют за безстопанствени животни и на Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани”. От тях децата ще научат, че кучето осиновено от приют е точно толкова достойно да бъде домашен любимец, колкото и породистото, както и че осиновяването е благородна постъпка. Всички присъстващи ще могат да се запознаят отблизо с обитатели на приюта, както и да осиновят някои от тях, в специално оградения кът за кучета.
Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани” също ще имат своето специално място на празника.Те ще разкажат на децата за дейността си, ще покажат спасени от тях диви птици и ще научат децата как да помагат на изпаднало в беда диво животно.
Докато децата се забавляват, за всички гости на празника ще има инфо зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.
Тази година, в инициативата се включва активно и Община Стара Загора, със специално отворено на място бюро за регистрация на домашни кучета. Служители от административните бюра ще обслужат с усмивка всеки стопанин, който е пропуснал да регистрира кучето си. За целта са нужни 2 снимки паспортен формат и копия от ветеринарния паспорт на кучето със всички ваксини и чип. Годишният данък за Стара Загора е 24 лева. Кастрираните любимци, кучета на хора с увреждания, както и осиновените от приют са освободени от налог.

Снимка: Община Стара Загора