Теодора Иванова стана кмет на Млада Загора

Eдинадесетокласничката от Средно училище „Иван Вазов” Теодора Иванова стана 23-ти кмет на Млада Загора, неин подгласник е Стефан Колев от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”.
Представители на ППМГ „Гео Милев”, ПГСАГ „Лубор Байер”, СУ „Иван Вазов” и ТГ „Княз Симеон Търновски” участваха в надпреварата за кметското място. От трите теми, върху които се готвиха кандидатите, беше изтеглена една-„Накъде отиват младите хора – приоритети, проблеми и предизвикателства”, върху която работиха екипите на младите кандидат – кметове.
По време на своето представяне те изложиха пред аудиторията своето виждане за проблемите и предизвикателствата пред младите хора и дадоха интересни предложения за дейности, върху които да работят през този мандат. Сред тях се откроиха идеи за повече работа върху изкуството, популяризиране на българската култура и традиция, създаване на различни инструменти, които ще напътстват младите специалисти при избор на професия и реализация. Младите хора предложиха и идеи за превръщането на Стара Загора в още по-зелен град, за създаване на младежки арт фестивал, дадоха и предложения за подобряване на здравословния начин на хранене.
След въпроси от журито, на които отговаряха всички млади кандидати, последва таен вот от делегираните представители на училищата. Най-голям брой точки получи Стефан Колев от ПГСАГ „Лубор Байер”, следван от Теодора Иванова от СУ „Иван Вазов” , Петър Калинов от” ПГСАГ „Лубор Байер” и Александър Александров -ППМГ „Гео Милев” .
При крайния сбор от точки (таен вот + оценката на журито) победата грабна Теодора Иванова. Всички кандидати получиха бурните аплодисменти на публика и приятели, а членовете на журито и поръчаха да изпълнят всичко от своите програми, работейки заедно.
Новоизбраният кмет на Млада Загора ще участва утре в тържествения ритуал за издигане на националното знаме на Република Българи. По традиция ще получи символичния ключ на Стара Загора.

Снимка: Община Стара Загора