Старозагорско дерби на старта на баскетболното първенство при жените

Сребърните медалистки от миналия баскетболен сезон от „Берое“ и носителките на бронзови отличия от „Локомотив“ се изправят един срещу друг в старозагорското дерби на първия кръг на А група. Местният сблъсък е в събота, 12 октомври, от 17 часа в зала ДЗУ.

Тази година БФБ раздели 9-те отбора със заявки за участие шампионата на регионален принцип. На Изток, освен тимовете на „Берое“ и „Локомотив“ Ст. Загора, са още „Академик“ Пд и „Черно море Одесос“ Варна. В Западната дивизия са „Монтана“, „Славия“, „Шампион“, НСА и „Септември“.
Добрата новина в лагера на „Берое“ е, че Жаклин Златанова, която не тренира над 20 дни заради пневмония, е вече възстановена и провежда пълноценни занимания със своите съотборнички. Калина Аксентиева, обаче, все още има проблеми с контузената ръка и се очаква да се завърне на терена след около 2 седмици.
В редиците на „Локомотив“ са амбицирани да надградят доброто представяне от миналогодишния сезон. Новите попълнения в състава са Дебора Филипова, Преслава Колева, и Калина Иванова.