Виктория Димитрова е новият председател на Младежки общински съвет

Единайсетокласничката Виктория Димитрова от СУ,,Максим Горки” е новият председател на Младежки общински съвет – Стара Загора. Тя бе избрана след тайно гласуване на заседание на МОС на 16 октомври. Кандидатурата й бе предпочетена пред тази на дванайсетокласника Стефан Колев, ученик в ТГ,,Княз Симеон Търновски. Двамата представиха своите идеи и инициативи за анагажираност на младите хора в Стара Загора.

Виктория Димитрова представи идеи за повече осветление в парковете и градинките в града;обособяване на волейболни и баскетболни игрища; провеждане на открити изложби за млади таланти в града; оползотворяване на изоставената сграда между жп и автогарата за малък пазар за ръчно и домашно производство, където младите и дори възрастните хора ще могат да участват със свои изделия, организиране на концерти с децата от НУМСИ „Хр.Морфова” и др.

Стефан Колев пък предложи да има повече кошчета за сметосъбиране; съвместна дейност с водния парламент; кошчета за цигари; взаимодействие с останалите младежки съвети и училищни парламенти; обучителен модул ,,Какво, за кого и защо го правя и съм доброволец?”, срещи с бивши членове на МОС; изяви на музикалните таланти; поставяне на бетонни плочи за изява на художниците на графити; продължаване на съвместната инициатива на кмета и младежите – анкетата по училища ,,Гласът на младите», разширена и отворена към децата «Гласът на малките»; уроци по екология.

Двамата кандидати отговориха и на многобройните въпроси, зададени им от гостите в залата.

Гости на събранието бяха Венко Добрев, Пламена Папазова и Тенко Пътев – част от тазгодишното жури за избор на кмет на Млада Загора.

Бе представена менторска програма ,,Able Mentor“ , в която могат да участват ученици от десети и единайсти клас и проекта «Изключителните» на Международен младежки център Стара Загора и включването на доброволци за неговото изпълнение.