“Берое“ се справи с гостите от „Спартак“ (Плевен) в НБЛ

Силна последна част срещу гостите от “Спартак” (Плевен) гарантира втория успех за “Берое” в НБЛ при мъжете. Допреди нея авансът на старозагорци бе едва 5 точки, но по-добрите финални минути за момчетата на Любо Минчев ги изстреляха напред за крайното 91:77.
Домакините дръпнаха с 26:19 още след първата четвърт и не позволиха на противниците си нито веднъж да излязат напред в резултата. Беройци държаха контрола върху събитията на терена и през втората част и на почивката имаха 10 точки преднина 44:34. Гостите обаче вдигнаха неимоверно много процентът на успешна стрелба през третия период и отбелязаха почти толкова точки колкото за цялото първо полувреме. След 31:26 в частта те се доближиха само на 5 от съперника си. Зелено-белите бързо излязоха от усложнената ситуация, стабилизираха защитата си и бяха категорично по-добрият отбор в последните 10 минути, за да се поздравят с втората си победа за сезона.
С 22 точки и 7 борби най-резултатен за “Берое” бе Александър Янев. Реджър Дауъл завърши със 17, а Остин Прайс се отчете с 15. За “Берое” втори мач от шампионата пропусна Нашон Джордж.
Впечатляващите 19 борби и 24 точки, реализирани от Димитър Маринчешки, пък, не бяха достатъчни за “Спартак” Плевен. Николай Титков отбеляза 13 точки, а 12 добави Денислав Вутев.

В 4-тия кръг “Берое” гостува на “Черноморец” в Бургас на 26 октомври. Също тогава “Спартак” е домакин на “Лукойл Левски”.