4 от 4 за „Берое“ в Адриатическата лига след разгром над хърватки

„Берое“ не срещна проблеми срещу хърватския „Трешневка“ и спечели убедително със 103:59 точки домакинския си мач от четвъртия кръг на Адриатическата лига по баскетбол за жени.
“Зелено-белите” вкараха 10 безответни точки в първите 3 минути и оттам насетне нямаха каквито и да е проблеми с контрола над двубоя. Разликата прогресивно растеше, за да стигне 18 точки в края на частта. Нова силна серия от 10:2 за „Берое“ ги изстреля на 25 точки пред противника в едва 14-ата минута на мача, а началото на превърналото се в протоколно второ полувреме дойде при 61:32 точки.
И след паузата домакините доминираха, въпреки че намалиха темпото и не бяха докрай концрентрирани пред коша на „Трешневка“. В последната част интрига имаше единствено около въпроса дали „Берое“ ще стигне до кота 100 или не, а това все пак се случи с кош минута преди финалната сирена.
Жаклин Златанова изигра първия си официален мач след идването си в „Берое“, а най-ефективна за победителките с 30 точки и 13 борби бе американката Адиджат Адамс. С 23 плюс 5 откраднати топки се отчете Теодора Динева,а Виолина Кочева направи страхотни 14 асистенции плюс 10 точки.Ника Мюл бе най-резултатна за „Трешневка“ с 16 точки.

За „Берое“ предстои мач от А група срещу „Черно море“ в събота 13:30 часа в Стара Загора и гсотуване в Белград на Партизан от петия кръг на Адриатическата лига идната сряда.