“Берое” не прости на “Левски” в дербито на Елитната група до 19 години

Отборът от ДЮШ на „Берое“ до 19 години постигна пълен обрат и спечели дербито от 12-ия кръг на Елитната група срещу столичния „Левски“ с 2:1. Мачът се игра на помощния терен до стадион „Локомотив“ в Стара Загора и предложи на феновете по трибуните доста емоции.
Гостите поведоха още в 4-ата минута, след като получиха дузпа за нарушение срещу техен състезател в наказателното поле. Попадението обаче не стресна беройци и те моментално се втурнаха към вратата на съперника в търсене на изравнителен гол. Той падна в 15-ата минута, когато при изпълнение на корнер Бранислав Ботев се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата на „Левски“. До края на полувремето момчетата на Атанас Рибарски продължиха да водят играта и да бъдат по-креативният отбор, но късметът им обърна гръб, след като на два пъти нападателите нацелваха гредите.
Второто полувреме започна с нова порция опасни атаки за домакините. Вратарят на “сините” се намеси стабилно на два пъти, но при поредното пропукване на отбраната бе отсъдена дузпа за „Берое“, която капитанът Стоян Вергиев без колебание превърна в победно попадение.
Едва в даденото от рефера продължение юношите на „Левски“ притиснаха опонента си, но защитата и вратарят Константин Чолаков бяха стабилни в действията си.

Със спечелените 3 точки беройци събраха 24 и са на трето място в класирането. Водач е ЦСКА с 27, пред „Левски“ с 25. В следващия кръг старозагорци гостуват на връстниците си от „Ботев“ Пд.