При пожара в хотел ,,Железник,,,аварийните изходи са били заключени

За неадекватна реакция на персонала на хотел ,,Железник,, при избухналия в четвъртък пожар,сигнализира диригентът -Димитър Косев,който е бил гост на хотела във въпросната нощ.,,Стара Загора. 4:19 ч. Сутринта. Това е прозорчето, през което успяхме да скочим, за да се спасим от капана, в който бяхме хванати всички в хотела. След 50-минутен опит на рецепционистката и вечерната охрана да изгасят сами пожара, бе подаден сигнал към 112. Тогава бяхме събудени от нея, тропайки от врата на врата по етажите.
Вече беше твърде късно… Без известителна система, без евакуационно осветление, без осветление на 2-ри и 1-ви етаж и при ЗАКЛЮЧЕНИ врати на аварийните изходи на всеки етаж (външна стълба), за да не влизат хора отвън. При нулева видимост, дезорентиран и задушавайки се от всичкия дим, който беше обгърнал цялото стълбище, бе късмет, че успяхме да стигнем и скочим от този прозорец.
Линейка, спешно, реанимация…но концерт вечерта имаше, на столче и с една ръка, но пък мина хубаво.,,-написа Димитър Косев в личния си профил в социалната мрежа