Целе победи Берое и поведе еднолично в Адриатическата лига

Срив в играта на Берое в средата на третата част при гостуването в Словения на Целе коства на тима втора загуба за сезона в баскетболната Адриатическа лига при жените. Старозагорки отстъпиха с 64:80 точки на лидера в турнира до момента, но въпреки това запазват добри шансове за позиция в Топ 4 в края на редовния сезон със 7 успеха и 2 поражения. Следващият двубой е на 18 декември, сряда, от 18:30 часа в Стара Загора срещу сръбския Кралево, който също е с амбиции за финална четворка.
Берое започна добре мача в Словения с 8 поредни точки, но до края на първата част домакините обърнаха резултата в своя полза при 19:18.
На няколко пъти в рамките на втория период съперниците си разменяха водачеството, но в крайна сметка на полувремето словенките отново имаха крехка преднина от 37:34. Старозагорки за кратко поведоха в началото на третата част, но след серия от 12:3 Целе си осигури солиден аванс преди старта на последния период, в който разликата дори нарастна до 20 точки, преди в заключителни минути Берое да заличи част от изоставането си.
Най-резултатна за Целе бе Снежана Богичевич с 20, с 18 точки и 7 борби е българката в състава на словенките Мария Костуркова.
Над всички за Берое Стара Загора бе Теодора Динева с 18 точки, 13 вкара Карина Константинова.