Детски плакати показват в Стара Загора

Изложба с творбите на 21 талантливи млади художници бе открита във фоайето на Обшина Стара Загора. Децата на възраст от 11 до 13 години са участници в конкурса „Плакат за мир“, организиран от „Лайънс клуб Стара Загора-Августа“. Темата тази година е „Пътешествието на мира”.
„За пръв път излагаме плакати на участниците в конкурса. Радвам се, че този път участниците са повече. Децата от школите в града ни вложиха въображение, творчество и оригиналност, за да ни покажат своята представа за мир. Благодарим на Община Стара Загора, че ни бе дадена възможност да подредим тук изложбата, за да я видят повече хора“, каза Анастасия Гидикова, президент на „Лайънс клуб Стара Загора-Августа“.
Специално жури е избрало пет от плакатите, които ще участват в конкурса на национално ниво.
Всички участници получиха подаръци от „Лайънс клуб Стара Загора-Августа“.
Международният детски лайънс конкурс „Плакат за мир“ се организира вече повече от 30 години от „Лайънс клуб Интернешънъл“. Идеята е да се даде възможност на децата да нарисуват своята представа за мир и да я покажат на света. Критериите за оценяване са оригиналност, въображение и способност да се изрази темата с художествени средства. Всяка година в конкурса участват около 300 000 деца на възраст от 11 до 13 години от над 70 страни, подкрепени от съответните Лайънс клубове.