Майсторски класове създават в Академията по математика в Стара Загора

Първата сесия на Академията по математика приключи. Следва преглед на знанията, получени по време на обучението, съобщи математикът Любомир Любенов
Прегледът на знанията ще се проведе на 12 януари 2020 г. от 10 часа по график в зала 1 на хотел „Верея“ в Стара Загора.
За всеки клас са подготвени по 6 задачи за решаване, а времето за работа е 40 минути.
До 10 януари 2020 г. всички ученици трябва да потвърдят участието си на адрес talanti_6@abv.bg. В темата на писмото по електронна поща се записват имената на детето и клас.
Всички участници заемат местата си, според специален график. Трябва да носят със себе си химикал, молив и гума, както и попълнена регистрационна карта.
График за провеждане на прегледа на знанията:
10:00 – 10:05 часа заемане на местата от участниците 2,4, 5, 6 клас – на масите за писане са поставени картончета с число, което съответства на класа. Учениците заемат местата за съответния клас.
10:10- 10:50 часа – състезание за ученици 2,4, 5, 6 клас
10:50 – 11:00 часа заемане на местата от участниците 3, 7-12 клас– на масите за писане са поставени картончета с число, което съответства на класа. Учениците заемат местата за съответния клас.
11:00- 10:40 часа – състезание за ученици от 3, 7-12 клас
11:40- 12:00 – Среща с родители. Обсъждане на възможността за участие в състезания по математика в Азия и Европа.
Всеки ученик ще получи на посочената от него електронна поща резултата от състезанието.
Ще бъдат обособени 4 групи – 2 – 3 клас, 3 и 4 клас, 5 – 6 клас, 8 – 12 клас. Всяка от групите ще се състои от майсторски клас и подготвителен клас за майсторския.
Съставите на майсторските класове ще е бъдат обявени според постигнатите резултати от 12 януари.
Над 100 деца от първи до дванадесети клас се включиха в първата сесия на Академията, която бе открита на 28 септември 2019 г. в зала „П.Р. Славейков“ на община Стара Загора. Това е първата част от идеята на кмета Живко Тодоров за последващо създаване на специално училище за даровити деца с най-добрите условия за развитие на таланти.
Участниците в Академията работиха по програма разработена от математика Любомир Любенов, според когото целта е децата на Стара Загора да имат преподаватели на световно ниво като проф. Емил Колев от БАН, който води подготовката на националния отбор по математика, Невена Събева, зам.-главен редактор на сп. „Математика“ и Мариана Богданова, преподавател по математика в Тракийския университет и автор на учебници по математика.