16 военнослужещи положиха клетва в Стара Загора

16 военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от които пет дами, положиха днес своята военна клетва с тържествен ритуал във в.ф. 44200 в Стара Загора. В присъствието на Старозагорския митрополит Киприан, областните управители на Стара Загора – Гергана Микова, и на Хасково – Стефка Здравкова, заместника ѝ Митко Петров, секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов, общинския съветник Динко Михайлов, директора на РД ПБЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев и други, командирът бригаден генерал Стоян Шопов отправи своя поздрав.
„Днешният ден е празничен за всички, но той е с особено значение за членовете на личния състав на 2-ра механизирана бригада, защото в бойните ни редици постъпват достойни наши сънародници и колеги, готови да се посветят в служба на българския народ. Полагането на военна клетва е стара и свята воинска традиция, която се помни за цял живот – онзи миг, споменът за който остава в сърцето и ни напомня за дълга, който сме поели целувайки бойното знаме и изричайки заветното „Заклех се!“, каза в словото си бригадният генерал Шопов.
След официалната церемония стана ясно, че има подготвени още няколко приема на военнослужещи. „Надяваме се, че кампанията „Бъди войник“, която продължаваме и тази година, отново ще даде резултат, защото се наблюдава повишен интерес“, коментира бриг. генерал Стоян Шопов. Той благодари за подкрепата, която получава 2-ра механизирана бригада от институциите, както и подчерта, че ще продължава съвместната работа за издигане на имиджа на българската армия.