Разнообразно меню предлага общинската детска кухня в Стара Загора

Общинската детска кухня предлага разнообразно меню за децата в Стара Загора. Родителите имат възможност да избират от общо 4 разновидности – за по-малки и за по-големи деца. Като две от тях са специално съобразени с малчуганите, които са алергични към млечни продукти и глутен.
Около 800 са децата, на възраст от 10 месеца до 3 години, които ползват услугата в момента, поясни Росица Найденова, директор на Кухнята. Ястията, които ежедневно се приготвят, са без консерванти, а трайността им извън хладилник е 5 часа от приготвянето. Родителите са длъжни сами да получават и транспортират до дома си храната, както и носят отговорност за нейното съхранение и час на консумация.
Месечната такса е в размер на 20.00 лева и е за 21 купона. Тя се заплаща преди ползването ѝ и е определена в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора. Заявката за храна се прави ежедневно от абонатите и се получава в един от 13-те филиала в града.
Записването за общинската детска кухня се извършва всеки работен ден от 10.30 до 12.30 часа на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Ген. Столетов“ № 1 като са необходими – заявление в свободен текст за ползване на услугата, копие от удостоверението за раждане на детето, бележка от личния лекар с указания за хранителния режим и липса на алергии, предадени 15 бр. бурканчета от 190 мл. /от пюре/ – с нови капачки от детски храни /за многократна употреба/ и 5 бр. буркани от 400 мл. – без винт, с нови метални капачки.