В Стара Загора събират пари за люлка на деца в инвалидни колички

Нова благотворителна кауза в кампанията “Да играем заедно”, част от проекта “Различните” деца на България, подкрепя тази година „Боен клуб Атила“ в Стара Загора.
„В България се знае твърде малко за децата с увреждания, а обикновено хората се страхуват от това, което не разбират. Нашият клуб стартира благотворителната кампания за набиране на средства за закупуване и монтаж на специализирана люлка за деца в инвалидни колички.
По този начин искаме да покажем, че тези деца заслужават да се чувстват нормални. Те не са страшни и болни. Те са обикновени, макар и не съвсем…“, казват от клуба. Инициативата е подкрепена от Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора.
Необходимата сума, която трябва да се събере, е 4500 лв.
Затова на 1 март от 13.00 часа в парк „Митрополит Методий Кусев“ на площадката под Летния театър, всеки желаещ може да се включи в интензивна кръгова тренировка водена от Ивайло Георгиев, главен треньор в клуба.
Всички старозагорци, които желаят да подпомогнат новата инициатива, са добре дошли. На място ще има кутия за дарения.
Заповядайте на една зареждаща тренировка в приятелска среда, където ще можем да спортуваме и да помогнем на нашите деца, канят от клуба.