Mинистърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Раднево

Днес министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и Татяна Димитрова – началник на РУО гр. Стара Загора, посетиха Раднево.

Те бяха посрещнати от кмета на Община Раднево Д-р Теньо Тенев. Програмата включваше посещение на СУ „Гео Милев“ и Второ основно училище „Св. Паисий Хилендарски“.

В СУ „Гео Милев“ министърът гостува на учениците по време на учебните занятия. Той беше топло посрещнат от малчуганите. В една от класните стаи учениците изработваха мартеници и му подариха една за здраве и късмет. Проведе се и среща с колектива на учебното заведение на която учителите имаха възможност да зададат своите въпроси. Министър Вълчев сподели , че до седмица ще са факт новите програми за 2020 година. Предстоят и промени в някой от наредбите. След срещата си с учителите министър Вълчев посети и Второ ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ където се срещна с учениците на целодневна организация на учебния процес. Децата бяха въодушевени от неговото присъствие и искаха да покажат всичко което са научили. По инициатива на училището министърът сложи началото на препис на „История Славянобългарска“ .

След посещенията се проведе среща в Общинска администрация – Раднево с директори и учители от всички учебни заведения на територията на Общината. На срещата Д-р Теньо Тенев – Кмет на Община Раднево тържествено връчи на министър Вълчев почетния знак на Община Раднево, за активната подкрепа, която указва за успешното развитието на предучилищното и училищно образование в Община Раднево. На срещата бяха обсъдени новите приоритети в образователния процес.