Показват туристическите възможности на Стара Загора по време на изложение в Румъния

Община Стара Загора е част от щанда на Министерството на туризма по време на пролетното издание на Румънския туристически панаир „The Romanian Tourism Fair“ (TTR) в Букурещ. Форумът се провежда от 20 до 23 февруари.
„Посетителите на българския щанд се интересуват както от богатото културно-историческо наследство на нашия град, подробности за което споделя с тях Ваня Петкова, уредник на Регионалния исторически музей в града ни, така и от възможностите и базите за настаняване в региона“, каза експертът от отдел „Туризъм“ на Община Стара Загора Ивелина Проданова. Тя допълни, че много от гостите на изложението проявяват положително отношение към възможността за посещение на десетки интересните културни и спортни събития, които се състоят в Стара Загора през годината.
Младите хора, посетили специализирания форум, имат възможността да се запознаят отблизо с Тракийския университет и специалностите, които се изучават в него. Желаещите имат възможността и да разгледат част от забележителностите на хилядолетния град на специално изработена презентация на румънски език.
4-дневното изложение е сред най-големите събития в румънската столица. То се провежда два пъти годишно и в него се включват изложители от над 20 държави. Румъния е сред целевите пазари за България по отношение на туризма.