Община Раднево съвместно с екип на екологичната организация „Зелени Балкани“ организира урок на открито

Община Раднево съвместно с екип на екологичната организация „Зелени Балкани“ организира урок на открито и изнесе презентация на тема „Влажните зони и биоразнообразието“ пред учениците от 5 клас от група по интереси „Малки учени“ към II ОУ “Свети Паисий Хилендарски”, с ръководител г-жа Яна Ченгалова.
Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година от 1997 г. насам, като се чества приемането на Рамсарската конвенция през 1971 г.
Елена Цветанова, началник на отдел „Чистота, екология и зелена система“от Община Раднево, съвместно с Геогри Дулев от „Зелени Балкани“ представиха на малките учени богатството на влажните зони около гр. Раднево, както и защитените зони, които попадат в мрежата Натура 2000, след което учениците имаха възможност да наблюдават на живо някои от видовете на язовир „Розов кладенец“. Бе проведена интересна викторина с награди, а всички деца получиха книжки на екологична тематика, осигурени от „Зелени Балкани“.

Гости на презентацията за кратко бяха министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев, който бе на посещение в училището, заедно със своя екип и кмета на Общината д-р Теньо Тенев.

Изненада за децата бяха два мишелова, рехабилитирани в Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани“, които учениците имаха възможността да освободят при посещението си на язовира.