БСП-Стара Загора преизбра Валентина Бонева за лидер

Досегашният общински председател на БСП в Стара Загора Валентина Бонева бе преизбрана за нов мандат. 80 социалисти дадоха подкрепата си за нея на 49-тата отчетно-изборна конференция. „Единство и промяна – това характеризира нашия форум. Единството е в посоката, идеите и екипа, а промяната е във всеки един от нас. Чака ни интензивна работа, тъй като следващите избори наближават”, каза Бонева, която се обърна с благодарност към своите връстници и ветераните в партията. Тя ги призова да дадат своя глас за младите в съответните органи.

В надпреварата за председателския пост участваха шестима кандидати, други шест си направиха отвод. На втора позиция с 37 гласа остана Борис Боричев. 131 делегати гласуваха 41-членен състав на общински съвет и 9-членна общинска контролна комисия с председател Корнелия Атанасова. Делегатите за 50-ия Конгрес са 13. Конференцията изслуша и прие отчетите на депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков за активната им дейност им в 44-то Народно събрание. На социалистите предстоят организационно укрепване на структурите, увеличаване на доверието сред обществеността и активна политика на структурите и обединенията в БСП.

Конференцията възложи на Групата общински съветници да работи като силна опозиция и да упражнява контрол върху местната власт, да решават наболели проблеми на жителите, да отстояват реална лява политика в интерес на всички граждани и др. Съветници, депутати и партийният съвет да следят развитието на процесите в Минно-енергийния комплекс „Марица изток” и да реагират своевременно.

Още от понеделник в БСП-Стара Загора започват организация за прекия избор на председател на БСП, който ще се проведе на 26 април.