Строги мерки за придвижване и вечерен час се въвеждат в старозагорския кв.Лозенец

С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19, в старозагорския кв. „Лозенец“ се въвежда строга организация за осъществяване на контрол по спазване на наложената 14-дневна карантина на завърналите се лица от страни с висок риск от заразяване.

Считано от 16.00 часа, днес – 19 март, се забранява събирането на повече от две лица на обществени места в квартала. Въвежда се вечерен час от 20.00 часа до 04.00 часа, като в часовия диапазон се забранява придвижването на граждани на територията на жилищния район.

На всички влизащи или излизащи лица ще бъдат записвани личните данни, както и причините за движение от и към кв.„Лозенец“. Това ще се извършва от служители на МВР в специален за целта дневник. Хората, работещи на смени, ще се придвижват след показване на служебна бележка от предприятията или организациите, в която са заети за времето на явяване и напускане на работа.

Няма да се допускат лица без постоянен или настоящ адрес на територията на кв. „Лозенец”. Изключения ще се правят за автомобили на МВР, ПБЗН и ЦСМП. Зареждането с хранителни продукти и лекарства ще се извършва в светлата част на деня след проверка от органите на МВР.

Придвижването на гражданите ще бъде задължително с предпазни маски. Препоръчва се ограничаване до минимум движението на лица над 65-годишна възраст.
Препис от заповедта е връчен на главния специалист на кв. „Лозенец“ Ганко Ганев, заместник-кметовете, секретаря на Община Стара Загора, директорите на ОД МВР – Стара Загора, РД ПБЗН Стара Загора и ЦСМП за сведение и изпълнение, както и на директора на РЗИ – Стара Загора и на областния управител.
Контролът по изпълнението ѝ е възложен на ресорните заместник-кметове и на секретаря на Община Стара Загора.